top of page

Lin Gerritse is een man van 32 jaar oud, hij is 172 centimeter lang, bruine ogen, bruine haren, 30 biljoen cellen, 5,6 liter bloed, 60% water, ruis in linkerhartkamer en vier snijtanden in goede staat. Lin onderzoekt het menselijk lichaam in de vorm van beeldende kunst. “Ik ben een soort van vreemde organische machine, maar ondanks dat ik het zelf ben, ben ik er voor een groot deel vreemd van.” Deze gedachten komen terug in zijn collages, sculpturen, performances en installaties. Zijn werk is te zien als een eerbetoon aan het absurde. 

In het actuele project “Een back-up voor mijn hersenen” maakt Lin tekeningen zo hoog als de wanden van zijn appartement toelaten. Lin “ boetseert” daarin afbeeldingen, gedachten over het menselijk lichaam, architectuur en natuur tot dromerige maar tegelijk krachtige werelden.Tijdens dit werkproces ontwikkeld Lin ook het werk: 

Onze-Lieve-Vrouw-ter-Sneeuwkerk, waarin een eerdere verwondering is verwerkt over de gelijkenis tussen een kathedraal, met die geheimzinnige binnenruimte van opgaande pilaren en bogen, en de binnenruimte van een paprika. De verwondering heeft uiteindelijk vorm gekregen in dit werk, is gebundeld in dit ene, pure, beeld.

Onze-lieve-vrouw-ter-Sneeuwkerk

Fotomontage 

2021

Sint-Carolus Borromeuskerk

Fotomontage 

2021

Dom van Limburg 

Fotomontage

2021

Sint-Antoniuskerk

Fotomontage 

2021 

bottom of page